2019-09-17 10:50:40

NOVINARSKA GRUPA
"Kako je Subašić poklonio svoje rukavice "
 
Učenici 1. E razreda i drugi zainteresirani učenici u pratnji profesorica Tolić i Mandić prisustvovali su novinarskoj radionici u sklopu Festivala svjetske književnosti koju je predvodila novinarka 24 sata Ana Lukiček. 
 
Raspravljali su o tome što je vijest, saznali više o tipičnom danu jednog novinara, čuli primjere najzanimljivijih priča i dobili priliku postaviti pitanja o načinu na koji nastaje jedna novinarska priča. Posebno ih se dojmila priča sportskog novinara koji je na Svjetskom prvenstvu u nogometu u Rusiji 2018. godine stvorio poseban odnos s golmanom reprezentacije Subašićem što je rezultiralo neočekivanim poklonom. Također su saznali više o počecima kampanje Nestali i priči o čovjeku bez identiteta.
 
Novinarku je zanimalo kako se informiraju o svijetu, što je za njih ozbiljna vijest, čitaju li komentare ispod članaka te znaju li zašto oni postoje. Novinarske radionice održat će se i u četvrtak 12. rujna i petak 13. rujna u 14 sati u Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda te ih učenici preporučuju svima zainteresiranima."

Gornjogradska gimnazija Zagreb